Rekonditionering

Håll din bil fräsch

Ditt fordon behåller sitt värde längre om du håller det rent. Olja, grus och vägsalt sliter på fordonets lack, fälgar, fönster och gummidetaljer. Alla fordon som färdas genom vårt skandinaviska klimat behöver en översyn med jämna mellanrum. Det gäller även fordonets insida, i och urstigning sliter extra mycket på klädsel om den är smutsig. Långvarit damm och smuts etsar sig fast i instrumentpanelen och en smutsig vindruta kan vara en trafikfara. Därför mår fordonet bäst av att få en genomgång, där kunnig personal tvättar fordonet för hand, både in- och utvändigt någon gång då och då.

Exteriören

Fordonet avfettas och tvättas för hand. Beläggning och smuts tas försiktigt bort tills lacken blir slät och ren. Därefter poleras fordonet för att få bort oxideringar och små repor som påverkar färgen. Sist appliceras ett skyddande lager av vax som agerar avstötande mot vägrester och smuts. Även fönstren får en behandling med ett lager glasskydd som stöter bort smuts och regnvatten.

Interiören

Mattor och andra lösa textilier tas ur, skakas eller borstas och dammsugs, därefter dammsugs fordonet och eventuella fläckar bearbetas. Instrumentpanel, ratt, mittkonsoll och dörrsidor rengörs och fönster tvättas. Fordonets klädsel får en djupgående rengöring och skinnklädslar eller delläderklädslar får läderbehandling som förhindrar att skinnet spricker och bevarar dess följsamhet, färg samt glans.